Вести

Деда Мразу од Калимера

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Александар Вучић
 
ПРЕМИЈЕР РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Ана Брнабић
 
МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА РС
Синиша Мали, министар
 
Поштовани,
 
Посленици културе захваљују се на изузетном НЕразумевању, за потписивање Анекса ПКУ, за НЕисплаћивање 10.000,00 динара помоћи, за НЕповећање плата у 2015. години када су сви добили осим културе. То НЕповећање које прати културу пуних седам година и до данас није у најави да буде враћено и зато само можемо да честитамо на превеликој пажњи којом нас обасипате.
 
Минсистру финансија Синиши Малом и Премијеру Ани Брнабић исказујемо посебну захвалност на изузетном залагању  да се казне сви који исплаћују бонусе на карју године (Локалне самоуправе, губиташи на државним јаслама) а то видимо да даје успеха тако да се исплате врше од 60.000,00 до 87.000,00  па и више.
 
Шта рећи него браво за спровођење Закона о буџету којим се забрањују исплате бонуса и награда осим јубиларних и опет је на делу да забрана важи само за запослене у култури.
 
Наша деца вреде 3.000,00 динара за новогодишње пакетиће, тако и треба нека се одмалена навикавају да им тате и маме раде у култури и да морају да штеде, а одвешћемо их у посластичарницу да гледају како друга деца једу колаче.
 
Вама и кабинету Владе желимо сву срећу у наступајућој 2023.години.
 
У име посленика културе
Самостални синдикат културе Србије
Драгана Ђорђевић, председник