Вести

Писмо - Bert Van Caelenberg

Поштована Премијерко,

Недавно 12-13/12/2019, са великим задовољством сам организовао европски семинар у Београду. Тема семинара је била реформе јавног сектора на западном Балкану (погледајте извештај у прилогу). Колико могу да приметим, био сам у могућности да закључим да је дефинитвно дошло до напретка у вашој земљи и да су радници партнер укључен у тешке преговоре о реформама.

Ови преговори са преговарачким тимовима Министарства финансија, државне управе и само-управе, рада и социјалне заштите још увек нису завршени. Своју пажњу посвећујем пре свега Анексу гранског колективног уговора. Што се тиче избора који су најављени, плашимо се да то може резултирати да уговора уопште не буде. Ми смо убедјени да у складу са добрим управљањем, намера вам је да надјете одговор на ово питање.

Ви и ја знамо да у секторима као што је култура, 2006. је дошло до драматичног смањења броја запослених. Запослени у овом сектору рачунају на вашу иницијативу да наставите рад на овом питању.

Пре неколико година, сам сам био сведок социјалних консултација у Србији и подржао сам наше организација чланице у овом тешком транзитном периоду. У њихово име, желим да апелујем да још једном узмете у обзир њихове захтеве.

С поштовањем,

Bert Van Caelenberg
Secretary General Eurofedop

pdf ico
Брошура са семинара